De Piramide van Tinholt

protofoto 1.0

Trouw zijn aan waar je in gelooft en waarvoor je (be)staat, bij alles dat je doet! Wil jij dat ook?

Zomaar bewust of onbewust doen wat je denkt dat anderen van je verwachten. Dat is wat veel mensen in organisaties en persoonlijke situaties doen. Daarmee doe je eigenlijk niet wat er echt in jezelf opkomt. En laat dat nu juist hetgeen zijn waarin jij of jouw team het meeste onderscheid kan maken. Daar waar je de meeste toegevoegde waarde kunt leveren aan jouw eigen leven en aan de omgeving waarin je leeft en werkt.
Omdat je dan doet wat bij je past! Dat is precies de bedoeling.

De piramide van Tinholt is een model dat  jou, jouw team of organisatie helpt (terug) te komen bij de eigen essentie en ondersteunt in het van daaruit daadwerkelijk keuzes maken. De piramide helpt bij het omzetten van keuzes naar concrete stappen en acties die meteen in de praktijk gebracht kunnen worden. Door jou als individu, jullie als team of gehele organisatie. De Piramide helpt je elke keer weer om de juiste dingen te doen vanuit wat er werkelijk toe doet.
De piramide van Tinholt kent geen vast beginpunt en werkt daardoor voor iedereen anders, maar altijd op maat!
Je gaat niet door een standaardproces, maar neemt de stappen die werkelijk passen bij jou en de situatie waarin je je op dat moment in bevindt.

Daarom wordt het proces van de piramide ook altijd begeleid door een ervaren procesbegeleider. Zodat het altijd over jou, het team of de organisatie gaat en niet over de piramide zelf.
Het is een krachtig middel, geen doel op zich.
Het uiteindelijke doel van de Piramide van Tinholt is dat mensen de piramide zelf of samen onafhankelijk kunnen toepassen binnen hun leef en werkomgeving.

De piramide van Tinholt biedt een heldere en logische structuur. Van essentie naar richting en van richting naar doen. En omgekeerd.
Essentie: Wie ben je, waar geloof je in, wat komt er in je op, wat is aan jou?
Richting: Wat maak je concreet, wat geef je aandacht en waar kies je voor?
Actie: Wat doe je, wat creëer je, wat realiseer je?

In elke denkbare situaties kun je weer terug naar jouw eigen fundament of dat van jouw team of organisatie om zeker te stellen dat de dingen die je doet ook blijven kloppen met wie je bent.

 

3 op rij met underline en C

Door een bepaald bewustzijn en een bepaalde structuur aan te leren, word jij of jouw team/organisatie  in staat gesteld om blijvend te leren.
Hierdoor wordt het in toekomstige situaties steeds eenvoudiger om de meest bevredigende resultaten te behalen. Het uitgangspunt is daarbij dat de piramide het beste werkt bij mensen en groepen die in staat zijn zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor de keuzes die ze maken en dingen die ze doen.

Meer weten over hoe de Piramide van Tinholt werkt en toepassing in jouw werk of organisatie?
Neem contact met Focusspot op via het contact formulier op de homepage of rechtstreeks via:

0646004040